Excursie Watersnoodmuseum

Westenschouwens Welzijn
Datum: zaterdag 23 juni 2018 13:45 - 17:45

Locatie: Weg van de Buitenlandse Pers, 4305 RJ Ouwerkerk  |  Plaats: Ouwerkerk, Nederland

Excursie Watersnoodmuseum


De commissie Welzijn organiseert op zaterdag 23 juni een lezing in het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk. De heer J. Schoof is bereid gevonden om een presentatie voor ons te verzorgen waarin hij ook speciaal aandacht geeft aan de situatie in Westenschouwen tijdens en na de Watersnood. Ons dorp is weliswaar net droog gebleven, maar heeft wel te maken gehad met opvang van evacués en zo.

De lezing én een kopje koffie of thee worden u aangeboden door de Vereniging. De entreeprijs is voor rekening van de deelnemers. Voor houders van een Museumjaarkaart is de entree gratis, voor anderen kost het €9.50 p.p. Wanneer er meer dan 15 personen zonder museumjaarkaart deelnemen, kunnen we een groepskaart à €7.00 p.p. aanschaffen.

De lezing begint om 14.00 uur. Wij stellen voor, dat de deelnemers uiterlijk om 13.45 uur  bij de entree aanwezig zijn.

Uiteraard is er na de lezing nog volop gelegenheid om het museum te bekijken. Momenteel is er een nieuwe tentoonstelling, met als titel:  “Het water blijft komen. Vechten tegen de vloed van morgen”.  Verder kunt u een prachtige fototentoonstelling bezichtigen met unieke foto’s van beroemde fotografen uit onder andere het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam. Dit alles in het kader van de herdenking van  “65 jaar na de ramp”.

Namens de commissie Welzijn, Maria Bal en Ina Hasper

Als u deel wilt nemen aan deze excursie, kunt u zich vóór 15 mei aanmelden bij inahasper@zeelandnet.nl. Wilt u dan ook meteen aangeven of u in het bezit bent van een Museumjaarkaart?

 

Telefoon
0111 - 644 382
E-mail
info@watersnoodmuseum.nl
Adres
4305 RJ Ouwerkerk, Nederland

 

Kaart


De Maps Service is niet beschikbaar.

 

Alle datums


  • zaterdag 23 juni 2018 13:45 - 17:45

Powered by iCagenda

Secretariaat

Postadres Secretariaat
Strandweg 38
4328 KL Burgh-Haamstede
Email

 

Penningmeester

Postadres Penningmeester
Hoge Hilleweg 37
4328 RA Westenschouwen
Email