­

Vereniging Westenschouwens Welvaren

meerminlogoklein

vlag100

Zeemeermin van Westenschouwen keert terug na 500 jaar!

Alle bewoners en gasten van Westenschouwen kennen de sage van de zeemeermin. Als wraak voor het gevangen houden van de zeemeermin sprak de zeemeerman een vloek uit over Westenschouwen en zijn haven. En inderdaad ging Westenschouwen ten onder de haven verzandde en verdween in zee en het welvarende dorp werd verlaten en afgebroken.
In Westenschouwen is weinig terug te vinden van dit verleden en de zeemeermin. Daarom is door de Vereniging Westenschouwens Welvaren het plan opgevat om de zeemeermin op de rotonde bij de trap en dus dicht bij de zee een plek te geven. Er is een ontwerp gemaakt van het silhouet van de zeemeermin uitgevoerd in roestvrij staal geplaatst op een sokkel van schelpen (2,5 meter hoog).
meerminwebsite

De kosten van onze zeemeermin moeten worden opgebracht door de vereniging en door sponsoring. Voor dit laatste worden instellingen en bedrijven benaderd, maar ook bewoners en gasten kunnen meedoen. Voor de sponsoring is een miniatuurmodel van de zeemeermin gemaakt in roestvrij staal  (20 cm hoog). Een sieraad in uw huis (of op de schoorsteenmantel). Deze worden aangeboden bij een sponsoring van minimaal voor 50 euro. Zaterdag 29 april kunt u op de lentemarkt in Westenschouwen het model van de zeemeermin bewonderen en natuurlijk als sponsor intekenen.

Voor alle sponsoren ook voor bedragen lager dan 50 euro bieden wij de mogelijkheid aan om vermeld te worden in een document, met uw naam en een korte boodschap over het huidige Westenschouwen. Dit document gaan we plaatsen in een koker en verstoppen in het kunstwerk. De bedoeling is dat over honderd jaar een inwoner van Westenschouwen de koker gaat openen, om de boodschappen die we nu opschrijven te lezen, en kan zien wie dit kunstwerk mogelijk hebben gemaakt.

online intekenen kan ook op: www.westenschouwenswelvaren.nl/meermin

Tot Zaterdag 29 april vanaf 11.00 uur in Westenschouwen

Service gebied vereniging

westenschouwen

Weerbericht

Strandweer
Westenschouwen
Meer strandweer in Westenschouwen

Welzijn

logoww15

Secretariaat en Penningmeester

Postadres Secretariaat
Lageweg 18
4328 RT  Westenschouwen
Email

Postadres Penningmeester
Hoge Hilleweg 37
4328 RA Westenschouwen
Email

Bankgegevens

Bankrekening Vereniging
Rabo bank : 1415.75.387
IBAN : NL35RABO0141575387
BIC : RABONL2U

K.V.K - A.N.B.I

Vereniging Westenschouwens Welvaren
K.V.K no: 20167051
Door de belastingdienst erkende A.N.B.I

­